Одржана трибина у оквиру кампње "Доживи живот"

У среду 24.09.2014.год. је у Медија центру у оквиру кампање "Доживи живот" одржана трибина под насловом "Кардиоваскуларне болести – највећи узрочник смртности у Србији”.

На трибини је представљена тренутна ситуација у Србији, статистички подаци о броју оболелих, хоспитализованих и преминулих, као и програми и изазови у здравственој политици и спровођењу мера за унапређење здравствене заштите. Гости су говорили о важности секундарне превенције, развоју тзв. СТЕМИ мреже у Србији којом се утиче на смањење морталитета од акутног коронарног синдрома и смањење листе чекања, а затим и о важности Регистра оболелих од ове болести.

О овим темама говорили су: проф. др Берислав Векић (државни секретар Министарства здравља Републике Србије), мр сц. мед. Наташа Мицковски (стручњак Одељења за превенцију и контролу незаразних болести Института за јавно здравље „Др Милан Јовановић Батут“), проф. др Зоран Перишић (председник Удружења Кардиолога Србије), проф. др Александар Н. Нешковић (члан Удружења коронарних јединица Србије), проф. др Биљана Путниковић (председник Удружења коронарних јединица Србије), проф. др Милоје Томашевић (председник Академског медицинског едукационог центра), др Александра Цветковић (председница Удружења лекара опште/породичне медицине Србије), као и представници и научни сарадници Светске федерације за срце (WHF) који су се укључили у трибину видео линком из Женеве.

Саопштење за медије са трибине можете у целости погледати овде.

FaLang traduction system by Faboba