Удахни живот

udahni zivot logoi

Удружење лекара опште/породичне медицине Србије, уз подршку Министарства здравља Републике Србије и Института за јавно здравље Србије др Милан Јовановић Батут, покренуло је јавно-здравствену кампању Удахни живот – заштити плућа, у циљу подизања свести опште јавности о значају имунизације против обољења изазваних стрептококом пнеумоније, код лица у ризику.


Имунизација против обољења изазваних стрептококом пнеумоние представља једну од значајних мера превенције, нарочито у доба пандемије, јер показано да ова обољења могу изазвати озбиљне последице које доводе до додатног оптерећења здравственог система.
Иако је ова врста имунизације доступна у свим институцијама примарне здравствене заштите у Србији, општа јавност у Србији је недовољно информисана о овој, значајној мери превенције.
Сврха кампање је да кроз средства масовних комуникација и путем јавно здравствених наступа информишемо грађане наше земље о доступности овог вида превенције код својих изабраних лекара.


У оквиру кампање, која ће трајати три месеца, на конференцијама за медије ћемо разговарати са еминентним стручњацима из релевантих медицинских области, представницима удуружења и представницима јавних институција.
Трудићемо се да што више грађана упознамо са овом темом, преко билборда и лед екрана, промо плаката у домовима здравља и возилима градског превоза.
На јавним просторима ће бити позиционирани информативни пултови са промо брошурама, уз присуство лекара.
Ради што бољег информисања опште јавности организујемо и гостовања лекара у средствима јавног информисања.

FaLang traduction system by Faboba