| 

Уставни суд одбацио иницијативе УЛОПМС

На адресу Удружења лекара опште/породичне медицине Србије су стигли дописи Уставног суда Републике Србије у вези са иницијативама које је Удружење покренуло пред тим судом.

Уставни суд Србије је обе поднете иницијативе (иницијатива за покретање поступка за оцену уставности и законитости Уредбе о корективном коефицијенту, највишем процентуалном увећању основне плате, критеријумима и мерилима за део плате који се остварује по основу радног учинка, као и начину обрачуна плата запослених у здравственим установама и иницијатива за покретање поступка за оцену уставности одредбе члана 147. став 3. Закона о здравственом осигурању) ОДБАЦИО у целости уз образложење које у целини можете прочитати пратећи линкове:

Решење Уставног суда Републике Србије у вези са иницијативом за покретање поступка за оцену уставности и законитости Уредбе о корективном коефицијенту, највишем процентуалном увећању основне плате, критеријумима и мерилима за део плате који се остварује по основу радног учинка, као и начину обрачуна плата запослених у здравственим установама.

Решење Уставног суда Републике Србије у вези са иницијативом за покретање поступка за оцену уставности одредбе члана 147. став 3. Закона о здравственом осигурању.

 

FaLang traduction system by Faboba