| 

Вести

Удахни живот

udahni zivot logoi

Удружење лекара опште/породичне медицине Србије, уз подршку Министарства здравља Републике Србије и Института за јавно здравље Србије др Милан Јовановић Батут, покренуло је јавно-здравствену кампању Удахни живот – заштити плућа, у циљу подизања свести опште јавности о значају имунизације против обољења изазваних стрептококом пнеумоније, код лица у ризику.


Имунизација против обољења изазваних стрептококом пнеумоние представља једну од значајних мера превенције, нарочито у доба пандемије, јер показано да ова обољења могу изазвати озбиљне последице које доводе до додатног оптерећења здравственог система.
Иако је ова врста имунизације доступна у свим институцијама примарне здравствене заштите у Србији, општа јавност у Србији је недовољно информисана о овој, значајној мери превенције.
Сврха кампање је да кроз средства масовних комуникација и путем јавно здравствених наступа информишемо грађане наше земље о доступности овог вида превенције код својих изабраних лекара.


У оквиру кампање, која ће трајати три месеца, на конференцијама за медије ћемо разговарати са еминентним стручњацима из релевантих медицинских области, представницима удуружења и представницима јавних институција.
Трудићемо се да што више грађана упознамо са овом темом, преко билборда и лед екрана, промо плаката у домовима здравља и возилима градског превоза.
На јавним просторима ће бити позиционирани информативни пултови са промо брошурама, уз присуство лекара.
Ради што бољег информисања опште јавности организујемо и гостовања лекара у средствима јавног информисања.

Коментари на нацрте закона

Удружење лекара опште/породичне медицине Србије је уважило сугестије чланова и предало коментаре на нацрте Закона о здравственој заштити и Закона о здравственом осигурању.

Коментаре на нацрте закона можете погледати на линковима:

Коментар на нацрт закона о ЗЗ.

Коментар на нацрт закона о ЗО

Изборна скупштина УЛОПМС

Поштовани чланови Удружења,

Са задовољством Вас позивамо на редовну изборну скупштину УЛОПМС.

Скупштина ће се одржати 02.04.2016.год. са почетком у 16 часова у великој сали Дома здравља "Земун" (ул. Раде Кончара 46).

Видимо се тада.

Реакција на напад медицинске сестре у Шапцу

УЛОПМС најоштрије осуђује сваки вид насиља. Нажалост, живимо у времену када је могуће неопростиво. Напад ножем и наношење смртоносних повреда медицинској сестри на радном месту у Дому здравља у Шапцу.

Подржавамо став Министра здравља Асс. Др Златибора Лончара за иницијативу измене закона како би се сваки напад на медицинског радника на свом радном месту у оквиру здравствене установе, али и у оквиру рада на терену (послови у хитној служби или служби кућног лечења и неге), третирао као једно од најтежих кривичних дела.

FaLang traduction system by Faboba